Wanneer worden de gegevens van de scooter bijgewerkt?

De gegevens in de app kunnen altijd via Bluetooth worden bijgewerkt als je in de buurt van je scooter bent en de app opent.

De scooter is verbonden met internet wanneer er een hoofdaccu in het actieve slot van de scooter zit. Gegevens worden bijgewerkt wanneer er iets verandert aan de scooter, zoals het aanzetten, of met regelmatige tussenpozen. Als er niets veranderd is bespaart de scooter stroom en gegevens door niet constant updates te sturen. Daarom kun je bij een geparkeerde scooter zien dat de laatste data update een tijdje geleden is.

Als er geen hoofdaccu in de scooter zit, is de internetverbinding uitgeschakeld. De scooter zal de internetverbinding inschakelen en eenmaal per dag een update versturen.

Als de scooter in slaapstand gaat of de interne stroom kritisch laag wordt, maakt hij verbinding en stuurt een melding naar de app. Zo kun je in de app zien of de scooter gewekt moet worden voor het volgende gebruik of dat je een hoofdaccu moet plaatsen om de interne accu weer op te laden. Omdat het vermogen van de scooter om een update te versturen afhankelijk is van of hij weer verbinding kan maken met een mobiel datanetwerk of niet, kunnen we niet garanderen dat deze meldingen altijd werken. Het blijft een goed gebruik om een scooter die langere tijd geparkeerd staat te controleren. Tijdens de slaapstand is de scooter niet verbonden met het internet.